Çifteler
2022 Yılı / Meyve Türleri | Çifteler | Eskişehir | Türkiye | Eskişehir Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | Türkiye Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) |
Sofralık Üzüm, Çekirdekli – Ton | 1 | 686 | 1.543.359 | 0,15% | – |
Şaraplık Üzümler – Ton | 3 | 1.207 | 383.333 | 0,25% | – |
Elma (Golden) – Ton | 21 | 6.291 | 1.164.501 | 0,33% | – |
Elma (Starking) – Ton | 80 | 1.566 | 1.858.896 | 5,11% | – |
Elma (Amasya) – Ton | 13 | 174 | 227.829 | 7,47% | 0,01% |
Elma (Granny Smith) – Ton | 2.220 | 2.469 | 216.892 | 89,91% | 1,02% |
Diğer Elmalar – Ton | 8.631 | 14.803 | 1.349.382 | 58,31% | 0,64% |
Armut – Ton | 348 | 908 | 551.086 | 38,33% | 0,06% |
Ayva – Ton | 2 | 284 | 197.503 | 0,70% | – |
Kayısı – Ton | 3 | 392 | 803.000 | 0,77% | – |
Zerdali – Ton | 29 | 319 | 20.832 | 9,09% | 0,14% |
Kiraz – Ton | 21 | 7.004 | 656.041 | 0,30% | – |
Vişne – Ton | 232 | 648 | 176.770 | 35,80% | 0,13% |
Erik – Ton | 16 | 602 | 348.750 | 2,66% | – |
İğde – Ton | 2 | 223 | 3.903 | 0,90% | 0,05% |
Dut – Ton | 1 | 253 | 72.892 | 0,40% | – |
Badem – Ton | 15 | 801 | 190.000 | 1,87% | 0,01% |
Ceviz – Ton | 16 | 1.159 | 335.000 | 1,38% | – |
Anason, İşlenmemiş – Ton | 1 | 71 | 5.878 | 1,41% | 0,02% |
Çörek Otu Tohumu – Ton | 2 | 99 | 10.089 | 2,02% | 0,02% |
Toplam | 11.657 | 39.959 | 10.115.936 | 29,17% | 0,12% |
Kaynak: TÜİK, 2023 |
2022 Yılı / Sebzeler | Çifteler | Eskişehir | Türkiye | Eskişehir Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | Türkiye Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | |
Plastik Sera | Domates (Sofralık) – Ton | 998 | 19.577 | 3.466.581 | 5,10% | 0,03% |
Kaynak: TÜİK, 2023 |
2022 Yılı / Sebzeler | Çifteler | Eskişehir Toplam Üretim Miktarı (Ton) | Türkiye Toplam Üretim Miktarı (Ton) | Eskişehir Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | Türkiye Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) |
Bezelye, Taze – Ton | 330 | 5.519 | 120.455 | 5,98% | 0,27% |
Karpuz – Ton | 100 | 5.322 | 3.394.783 | 1,88% | – |
Kavun – Ton | 563 | 7.804 | 1.587.230 | 7,21% | 0,04% |
Biber (Salçalık, Kapya) – Ton | 90 | 5.079 | 1.481.612 | 1,77% | 0,01% |
Domates (Sofralık) – Ton | 1.269 | 102.365 | 7.954.856 | 1,24% | 0,02% |
Domates (Salçalık) – Ton | 68 | 2.993 | 5.045.144 | 2,27% | – |
Bal Kabağı – Ton | 10 | 1.735 | 92.968 | 0,58% | 0,01% |
Kabak (Çerezlik) – Ton | 1.220 | 2.724 | 60.970 | 44,79% | 2,00% |
Soğan (Kuru) – Ton | 7.717 | 128.295 | 2.350.000 | 6,02% | 0,33% |
Toplam | 11.367 | 261.836 | 22.088.018 | 4,34% | 0,05% |
Kaynak: TÜİK, 2023 |
Çifteler İlçesi 2022 Yılı Tahıl Üretimi | Çifteler Üretim Miktarı (Ton) | Eskişehir Toplam Üretim Miktarı (Ton) | Eskişehir Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | Türkiye Toplam Üretim Miktarı (Ton) | Türkiye Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) |
Durum Buğdayı | 116 | 3.053 | 3.750.000 | 3,80% | – |
Buğday, Durum Buğdayı Hariç | 57.586 | 449.841 | 16.000.000 | 12,80% | 0,36% |
Mısır | 50.239 | 412.308 | 8.500.000 | 12,18% | 0,59% |
Arpa (Diğer) | 22.818 | 280.774 | 8.100.000 | 8,13% | 0,28% |
Çavdar | 25 | 3.960 | 273.000 | 0,63% | 0,01% |
Yulaf | 1.264 | 33.070 | 365.000 | 3,82% | 0,35% |
Darı | 36 | 231 | 4.168 | 15,58% | 0,86% |
Kuş Yemi | 21 | 1.081 | 4.848 | 1,94% | 0,43% |
Triticale | 687 | 5.608 | 320.000 | 12,25% | 0,21% |
Kara Buğday | 8 | 26 | 1.359 | 30,77% | 0,59% |
Fasulye, Kuru | 4 | 344 | 270.000 | 1,16% | – |
Nohut, Kuru | 116 | 6.949 | 580.000 | 1,67% | 0,02% |
Mercimek, Kuru (Yeşil) | 3 | 71 | 45.000 | 4,23% | 0,01% |
Kanola Veya Kolza Tohumu | 214 | 3.146 | 150.000 | 6,80% | 0,14% |
Ayçiçeği Tohumu (Yağlık) | 9.521 | 52.543 | 2.350.000 | 18,12% | 0,41% |
Ayçiçeği Tohumu (Çerezlik) | 104 | 2.599 | 200.000 | 4,00% | 0,05% |
Patates (Tatlı Patates Hariç) | 22.958 | 62.767 | 5.200.000 | 36,58% | 0,44% |
Şeker Pancarı | 247.166 | 998.162 | 19.253.962 | 24,76% | 1,28% |
Şeker Pancarı Tohumları | 145 | 1.030 | 2.281 | 14,08% | 6,36% |
Fiğ (Adi) (Yeşil Ot) | 385 | 13.540 | 2.501.907 | 2,84% | 0,02% |
Fiğ (Macar) (Yeşil Ot) | 1.960 | 24.860 | 995.995 | 7,88% | 0,20% |
Yonca (Yeşilot) | 46.750 | 401.425 | 19.064.213 | 11,65% | 0,25% |
Yulaf (Yeşilot) | 660 | 23.979 | 4.649.051 | 2,75% | 0,01% |
Mısır (Slaj) | 11.500 | 192.750 | 28.558.983 | 5,97% | 0,04% |
Hayvan Pancarı | 160 | 701 | 56.360 | 22,82% | 0,28% |
Çayır Otu (Yeşilot) | 75 | 14.590 | 3.683.405 | 0,51% | – |
Arpa (Yeşilot) | 208 | 1.286 | 482.665 | 16,17% | 0,04% |
Bezelye (Yemlik) | 616 | 7.088 | 475.005 | 8,69% | 0,13% |
İtalyan Çimi (Yemlik) | 188 | 4.341 | 2.122.105 | 4,33% | 0,01% |
Çim Tohumu | 12 | 2.319 | 2.532 | 0,52% | 0,47% |
Yonca Tohumu | 7 | 90 | 2.049 | 7,78% | 0,34% |
Lavanta | 3 | 70 | 7.722 | 4,29% | 0,04% |
Toplam | 475.555 | 3.004.602 | 127.971.610 | 15,83% | 0,37% |
Kaynak: TÜİK, 2023 |
İlçe / Hayvan Türü | Çifteler | Eskişehir | Türkiye | Eskişehir Toplam Canlı Hayvan Sayısına Oranı (%) | Türkiye Toplam Canlı Hayvan Sayısına Oranı (%) |
Sığır | 4.470 | 122.662 | 12.801.043 | 3,64% | 0,03% |
Manda | 1 | 267 | 61.359 | 0,37% | 0,00% |
Buzağı ve Dana | 1.096 | 32.706 | 4.161.389 | 3,35% | 0,03% |
At | 16 | 2.491 | 74.359 | 0,64% | 0,02% |
Eşek | 160 | 1.348 | 86.455 | 11,87% | 0,19% |
Koyun | 115.283 | 1.153.901 | 44.687.888 | 9,99% | 0,26% |
Keçi | 3.876 | 111.032 | 11.577.862 | 3,49% | 0,03% |
TOPLAM | 124.902 | 1.424.407 | 73.450.355 | 8,77% | 0,17% |
Kaynak: TÜİK, 2023 |
İlçe / Hayvan Türü | Çifteler | Eskişehir | Türkiye | Eskişehir Toplam Canlı Hayvan Sayısına Oranı (%) | Türkiye Toplam Canlı Hayvan Sayısına Oranı (%) |
Arıcılık Faaliyeti Yapan Işletme Sayısı | 11 | 394 | 95.386 | 2,79% | 0,01% |
Hindi | 620 | 10.008 | 3.669.726 | 6,20% | 0,02% |
Kaz | 800 | 11.658 | 1.385.507 | 6,86% | 0,06% |
Ördek ve Beç Tavuğu | 240 | 3.911 | 432.457 | 6,14% | 0,06% |
Et Tavuğu Sayısı | 175.000 | 3.338.076 | 251.289.799 | 5,24% | 0,07% |
Yumurta Tavuğu Sayısı | 12.500 | 1.416.518 | 109.806.327 | 0,88% | 0,01% |
İpek Böcekçiliği Faaliyeti Yapan Işletme Sayısı | 21 | 1.761 | |||
İpek Böcekçiliği Faaliyeti Yapan Köy Sayısı | 13 | 559 | |||
TOPLAM | 189.171 | 4.780.599 | 366.681.522 | 3,96% | 0,05% |
Kaynak: TÜİK, 2023 |
2022 Yılı / Ekiliş Biçimine Göre Ürünler | Çifteler | Eskişehir | Türkiye | Eskişehir Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | Türkiye Toplam Üretim Miktarına Oranı (%) | |
Kuru ve Birinci Ekiliş | Ayçiçeği Tohumu (Yağlık) – Ton | 1.348 | 5.766 | 1.456.921 | 23,38% | 0,09% |
Sulu ve Birinci Ekiliş | Ayçiçeği Tohumu (Yağlık) – Ton | 8.120 | 46.425 | 802.343 | 17,49% | 1,01% |
Ayçiçeği Tohumu (Çerezlik) – Ton | 104 | 2.554 | 177.885 | 4,07% | 0,06% | |
Sulu ve İkinci Ekiliş | Ayçiçeği Tohumu (Yağlık) – Ton | 53 | 349 | 84.825 | 15,19% | 0,06% |
Toplam | 9.625 | 55.094 | 2.521.974 | 17,47% | 0,38% | |
Kaynak: TÜİK, 2023 |